Съвместна патрулна дейност на румънски и български полицаи по границата стартира от днес, съобщи МВР. Традиционната лятна акция се провежда заради интензивния трафик през курортния сезон и колоните преминаващи автомобили предимно на румънски туристи, които са ежедневие на Дунав мост.
Екипите ще следят както за спазването на правилата за движение и на ограниченията на скоростта, така и за наличието на задължителните застраховки, технически прегледи и винетки. наред се това ще се прави наблюдение и за фалшиви документи на пътници и превоз на контрабандни стоки.
Проверките в пограничните райони в Североизточна България и по Северното Черноморие ще продължат до 4 септември. Присъствието на румънски полицаи вече е доказало ефективността си. При вида им северните ни съседи, които у нас често се разпасват и карат като изпуснати от компютърна игра, бързо се смиряват и стават тихи, кротки и прилежни. Защото на север от Дунав мост глобите са сурови и най-важното - неизбежни, защото има железни механизми за събирането им.