3-годишният Мохамед с българско име Димо все още е неоткриваем въпреки огромния брой специалисти и доброволци, които го търсят непрестанно от понеделник. По думите на директора на полицията Теодор Атанасов на практика е обиколен целият периметър от 17 000 кв.м горски масив край Смирненски. И тъй като момченцето, наричано галено Муки, няма как само да измине толкова голямо разстояние, е започнало търсенето му край гората - по ниви и черни пътища. Следите му обаче все така не могат да бъдат открити.
Родителите на 3-годишното дете - ромите от Търговище Емил и Албена, са категорични: версията, че малчуганът е продаден от близките си, е несъстоятелна. Двамата разказаха, че обичат всичките си деца, а откакто малкия го няма душата ги боли. Бащата дори не бил слагал залък хляб в устата си.
Поне засега не се потвърждава и версията за отвличане.
Малкият Муки изчезна, докато неговите родители и роднини влезли да берат липов цвят в гората. В стремежа си да накъсат колкото може повече цвят, те изпуснали момченцето от поглед, а когато се сетили да го потърсят, от него вече нямало и следа.