Седем души на възраст между 18 и 34 години са задържани за 24 часа в ареста по случая с пребития 28-годишен Антон Спасов, съобщиха вчера от полицията.
Както „Утро“ писа, младият мъж бе нападнат в неделя през нощта в собствената си къща пред входа на Психодиспансера в началото на квартал „Тракцията“. Причината - направил забележка на трима роми да не берат от сливата му през нощта, тъй като вдигали шум и не можел да спи.
Зажаднелите за пресни сливки си тръгнали към 23.30 часа, но съвсем скоро се върнала цяла шайка мургавелковци, които накарали Антон да излезе от дома си и започнали да го налагат където сварят с дебели сопи. Резултатът - вместо на работа младият мъж се озовал в Неврохирургията със спукан на три места череп и затворени от побоя очи. 
Зверството станало пред очите на майка му Дияна Спасова, която успяла да повика помощ на тел.112 и така да предотврати нещо още по-страшно.
Разпитват се всичките участници в побоя, след което ще се реши дали ще се прибегне до задържане и на колко човека, заяви след нападението директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Теодор Атанасов. Вчера полицията излезе с официално съобщение, че „в резултат на предприети бързи оперативни действия криминалисти на ОДМВР-Русе задържаха заподозрени в съучастие в извършено нападение и побой“.
Данните по случая ще се докладват на Районна прокуратура и от държавното обвинение зависи дали ще се иска постоянен арест за нападателите.