Голямата зала в Художествената галерия на „Борисова“ 39 ще се превърне в територия за музикални импровизации, които ще прокарат невидими мостове между културите на Севера и Изтока. На 29 юни в 19 ч там започва концертът на един норвежец, един индиец /който живее в Германия/ и един българин. Карл Сеглем свири на тенор саксофон и рогове, Рамеш Шотам е перкусионист, съчетал две школи - тази в многоцветния Бангалор и дургата от Кьолн, и Николай Иванов ОМ - клавишни, китара, вокал. 
Музикантите черпят от традицията, за да я превърнат в съвременен фюжън, именно тази идея обединява тримата, за да представят интригуваща сплав от етно и джаз влияния, уърлд мотиви, импровизация и спонтанност, казват организаторите. 
Концертът, който ще започне другата сряда вечерта, е предвидено да свърши в два след полунощ в четвъртък, 30 юни. Фактът, че Карл, Николай и Рамеш ще свирят на фона на литографиите на великия френски художник Огюст-Пиер Реноар, добавя още един нюанс в посока на свързването на идеи и послания. 
Впрочем, който е пропуснал да разгледа експозицията с 34 творби на Реноар от колекцията на Томас Емерлинг, все още има шанс да го направи. Литографиите ще останат в галерията до 20 юли, припомнят от РХГ.