Българската легенда Стилиян Петров се завръща на терена! Макар и да наближава 37-та си годишнина, той ще поднови футболната си кариера с екипа на Астън Вила. От клуба обявиха, че той започва подготовка с отбора. 

Знаменателното събитие ще стане факт следващата седмица, когато изпадналият от Висшата лига отбор стартира заниманията си. Поканата да пътува с първия отбор за лагера в Австрия е дошла лично от мениджъра Роберто ди Матео. 

Стенли не е играл професионално футбол от март 2012 г., когато беше диагностициран с остра форма на левкемия. Той обаче показа железен характер и пребори тежкото заболяване и сега се връща на терена. 

Самият той вече тренира по три пъти на ден, за да може да влезе в подобаваща форма за началото на подготовката на Вила. Възможно е дори Стенли да вземе участие в някоя от контролите на отбора на австрийска земя. 

Ако по време на подготовката той докаже, че наистина е в добра форма за професионален футбол, ще получи договор за новия сезон в Чемпиъншип. Всичко трябва да е ясно най-късно в началото на следващия месец.