Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес за Стара Загора, където ще изиграят първата си предсезонна контрола срещу „Берое“. Мачът ще започне в 19 часа, а старши треньорите на двата тима Веселин Великов и Александър Димитров се разбраха проверката да е в 4 части по 30 минути. Най-вероятно двубоят ще се състои на бившия стадион „Локомотив“, сега „Трейс Арена“. По непотвърдена информация мачът ще може да се проследи онлайн в клубния сайт на „Берое“. 
За последно двата тима се срещнаха в контрола на 3 февурари тази година. Мачът завърши 1:1. Спас Делев откри резултата за старозагорци, а капитанът на русенския отбор Диян Димов изравни от дузпа. Проверката пък на 24 юни 2015-а в Стара Загора завърши с победа на беройци - 4:2. Попаденията за „Дунав“ бяха дело на Динко Станчев и Николай колев.   
„Безсмислено е да коментирам случая с Мартин Ковачев. Така е решил, така е постъпил“, каза пред „Утро“ Веселин Великов по адрес на подписалия с „Пелистер“ /Битоля/ централен защитник.
Великов допълни, че се преговаря с друг футболист на този пост. Става дума за опитен бранител със стаж в „А“ група. Въпросният защитник заявил, че ще даде окончателен отговор в рамките на 3 дни, тъй като междувременно се надявал и на трансфер в чужбина.
В същото време в лагера на „Дунав“ очакват пристигането на трети вратар. Той трябва да е алтернатива на Мартин Луков и Станислав Антонов. През последния сезон вратарят бил първа резерва на титулярен страж в „А“ група. Има мачове и за младежкия национален отбор.