Отборите на Германия и Полша завършиха на първите две места в група С на Евро 2016, след като победиха съответно Северна Ирландия и Украйна в последните мачове от групата.

Световните шампиони спечелиха с минималното 1:0 срещу северноирландците, благодарение на гол на Марио Гомес в 30-та минута, който се разписа след добра асистенция на Томас Мюлер. Самият Мюлер пропусна няколко добри положения за втори гол, като германците отправиха общо 18 удара към вратата на съперника, но така и не успяха да стигнат до ново попълнение.

В другия мач от групата Полша победи също с 1:0 Украйна. Украинците вече нямаха никакви шансове да продължат напред след загубите в първите си два мача, а след днес се разделят с Европейското първенство без нито една точка и нито един гол. Единственото попадение в двубоя на „Стад Велодром“ в Марсилия отбеляза Якуб Блашчиковски в 54-та минута, а в последните минути Украйна имаше няколко шанса да изравни, но не успя да ги реализира.

По този начин Германия и Полша завършват групата с актив от 7 точки, но тимът на Йоги Льов има по-добра голова разлика и заема първото място. Полша ще срещне Швейцария на 1/8-финалите на надпреварата, докато Германия ще научи своя съперник след изиграването на всички мачове от групата. Своите шансове за продължаване напред запази и тимът на Северна Ирландия, който завършва на трето място и има по-добри показатели от третия в група А Албания, което означава, че Уил Григ и компания имат нужда още един от третите отбори да е с по-слаби показатели.