Тумба от осем цигани пребили с тояги 28-годишен мъж. Пострадалият Антон Спасов е настанен в Неврохирургия със спукан на три места череп и затворени от побоя очи. След бързата лекарска намеса животът на Спасов вече е вън от опасност.
Младият мъж е нападнат в неделя през нощта в собствената си къща пред входа на Психодиспансера в началото на квартал „Тракцията“.
Имам голяма слива до оградата в двора, от която ромите в квартала често си късат плодове. Нямам нищо против, но съм ги предупредил след 20 часа да не идват, защото ставам рано за работа и имам нужда от тишина и почивка, разказа вчера пред „Утро“ Спасов.
В неделя вечерта към 23.30 часа обаче трима цигани започнли да късат сливи и да си подвикват като на сватба. Антон излязъл и ги изгонил, за да може да поспи.
Тримата си тръгнаха, като през цялото време сипеха псувни по мой адрес. Само след 10 минути двама почукаха на вратата на къщата и ме извикаха да изляза на двора, а там се нахвърлиха върху мен. Успях да се защитя, но в това време дойдоха около шест цигани с дебели сопи и започнаха да ме налагат, като единият се заканваше да ми извади и двете очи, разказва нападнатия в дома си Антон.
Той се предпазвал доколкото може, но десетки удари попаднали по главата и ръцете му.
Всичко това станало пред очите на майката на младежа, която ужасена се опитала да прогони биячите.
Като видях, че не спират да бият сина ми, изпаднах в шок, но бързо се съвзех и позвъних на тел.112. След малко пристигна полиция и задържа двама от побойниците, но останалите избягаха, разказа Дияна Спасова.
До минути дошъл и екип на Спешна помощ, който откарал Спасов в болницата.
В последните 10-15 години живеем нормално с ромите и се разбираме, но от 6 години тези осем човека не ни дават мира, обясни Антон.
В момента се разпитват всичките участници в побоя, след което ще се реши дали ще се прибегне до задържане и на колко човека, уточни директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Теодор Атанасов.