Очаквано жителите на Червена вода готвят втора блокада на пътя на 29 юни от 17 часа, а причината отново са пренасочените през селото тежкотоварни превозни средства над 3,5 тона заради ремонта на Писанския мост. Хората ще изпълнят заканата си за организирането на втори протест и идната седмица ще излязат на пътя, за да спрат пак движението. 
Жътвата започна в понеделник, а с нея трафикът стана още по-натоварен и положението вече ще е абсолютно нетърпимо, коментираха живеещите в Червена вода. Този път те са решени да блокират пътя не за 10 минути, както направиха в края на май по време на първия протест, а за доста по-дълъг период. 
Те продължават да настояват за среща с регионалния министър Лиляна Павлова или с премиера Бойко Борисов, за да ги запознаят с проблемите си.
Червена вода е едно от малкото населени места, през които преминава интензивен тежък трафик. Жителите от години се оплакват от големите камиони, които рушат и пътя, и жилищата им, и искат изграждане на обходен маршрут. За това настоява и подписка, в която са се включили около 150 семейства.
Отклоняването на товарните автомобили през селото заради ремонта на Писанския мост пък е пагубно за къщите край главния път, които още повече са се нацепили и прозорците им дрънчат денонощно при всяко преминаване на натоварен камион.