Тригодишно момченце изчезнало в обширната и гъста гора между Смирненски и Тетово. В издирването се включиха близо 100 полицаи, пожарникари и доброволци, както и 20 роднини на семейството от Търговище, които вчера са се включили в операцията. Следобед е докарано и полицейско куче от Разград, но за жалост до приключването на броя детето не бе намерено.
Родителите на момченцето, дядо му и още около 70 души от Търговище дошли край Смирненски да берат липов цвят и си направили лагер от 20 палатки. В понеделник сутринта майката, бащата, детето им и дядо му влезли на 500 метра навътре в гората. Родителите започнали да се катерят по липите, а дядото отделял цвета от клоните. До него бил и невръстният Муки. Старецът се залисал в работа и когато след известно време се огледал, момченцето вече го нямало. Разтревожените родители веднага тръгнали да го търсят, но от Муки нямало и следа.
Сигнал на тел.112 за изчезналото дете е получен в 19.23 часа в понеделник. Веднага е сформирана група за претърсване на гората от полицаи, пожарникари и доброволци от специализираното формирование към община Ветово, в което влизат пчелари, ловци и служители.
До 2.30 часа претърсихме голям участък от гората, като постоянно викахме момченцето, но не го намерихме, каза вчера за „Утро“ началникът на пожарната във Ветово Николай Попов.
Вчера рано сутринта групата от стотина човека отново влезе в гората, но теренът е труден, има стръмни скали и пропасти и търсенето върви бавно, допълни гл.инспектор Попов.
Издирването на детето ще продължи до намирането му, каза директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов.