Солисти на прочутата Миланска скала ще пеят за русенската публика. Това ще стане в рамките на концерт от грандиозното турне Гран Гала опера, което започва по българските сцени. Звездите Алиса Зиновиева, Соня Фортунато, Марио Маланини и Кармело Карузо пристигат в Русе на 10 юли, за да изнесат специален концерт заедно с оркестъра на Русенската опера на сцената на Летния театър. Началото е в 20.30 ч, на диригентския пулт ще застане италианският маестро Марчело Рота. 
Билети вече се продават на касата на операта. 
В програмата на турнето Гран Гала са включени избрани арии от знакови за звездите оперни заглавия, както и популярни арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, неаполитански канцонети. Към тях се прибавя и един специален подарък за почитателите на филмовата музика - фрагмент от саундтрака на Нино Рота /братовчед на диригента Марчело Рота/ към филма „Амаркорд“ на Фелини.
Пак през юли Русенската опера ще има и един впечатляващ гастрол - на 29-и те ще гостуват с „Аида“ на Верди във фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново. Оперната драма на нубийската принцеса ще бъде разказана от солистите Калуди Калудов, Андрея Хьоркенс, Петя Цонева и Александър Крунев, хора и оркестъра на операта под диригентството на Владимир Бошнаков.