Електромобилът на Русенския университет, с който за трета поредна година отборът ще се състезава на известния международен „Шел Екомаратон“, вчера бе официално представен. Пилотът Илияна Минковска, на която за втора поредна година е поверено управлението на енергийно ефективния болид, впечатли публиката, след като направи обиколка с прототипа пред сградата на университета. С шофирането на симпатичната миниатюрна кола между Ректората и новия корпус на университета тя не само предизвика любопитни погледи, но и демонстрира как ще се бори да подобри миналогодишното си постижение в Ротердам - 213 километра пробег със символичния разход от 1 киловатчас.
Ректорът на университета проф.Велизара Пенчева  пожела успех на отбора и завоюване на челни места сред всички 229 участници в състезанието в Лондон. 
Русенският болид е най-красивият от трите български автомобила и заслужено ще се бори и за наградата за дизайн, изтъкна проф.Пенчева.
Подкрепа за отбора изразиха още председателят на Общото събрание на университета и на общинския съвет проф.Христо Белоев и депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова.
Подобренията на футуристичния прототип тази година включват изработено на 3D принтер кормило с бутони по подобие на състезателните машини във Формула 1. Отделно колата е по-лека и следователно по-икономична. Екипът, който от месеци работи по усъвършенстването й, се състои от доц.Симеон Илиев, д-р Георги Кадикянов, доц.Георги Христов, доц.Пламен Захариев и Цветомир Гоцов.