Над 240 ученици се включиха в туристическия поход на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в чест на 120-годишнината от основаването на училището. Младежите се запознаха с природни и исторически феномени в Поломието. Те посетиха средновековната крепост Червен, а в село Табачка почистиха „осиновения“ от гимназията паметник, издигнат в двора на църквата в чест на боевете от Руско-турската война. 
Походът се проведе с финансовата подкрепа от фондация „Русе - град на свободния дух“ по програмата „Русе - европейски град на спорта 2016“. В рамките на проекта на ПГО учениците си направиха спортни състезания между отбори от класовете, строиха биваци с подръчни средства, откриваха предмети и обекти с помощта на карта и компас. Много емоции предизвикаха напалените огньове, игрите с топки и федербал, състезанието с хвърчила.
Всеки клас по време на похода бе с развято българско знаме, ушито от възпитаници на гимназията. С платове с цветовете на родния трибагреник учениците изписаха цифрата 120 - символ на достолепната 120-годишнина от основаването на първото извънстолично професионално училище.