Задържането в ареста е единствената адекватна мярка за 23-годишния Деян Коларов, отсече състав на Русенския окръжен съд и не освободи младежа, разследван за наркотици. Впрочем до сочения за дилър с богат каталог от дрога младеж се стигнало по данни на негов събрат по съдба, който вече лежи присъда за търговия на забранени субстанции.
Самият Деян твърди, че няма нищо общо с откритите при специализирана полицейска акция наркотици. Посочи, че заедно с приятели има автосервиз и боядисва коли, макар и без официален договор. Ремонтирал и мобилни телефони. Ясно е обаче, че солидните около 400 грама пико са открити в колата му и натъпкани в автомобилна гума, която стояла в общите избени помещения на блока, в който живеел. В нея се съхранявали и около 33 грама екстази на таблетки, 1 грам марихуана, електронна везна и пликчета за разфасовка на дрога. На 16 срещу 17 юни пък прокуратурата твърди, че младежът е продал на свой клиент 0.9 грама пико срещу 40 лева. Което в добавка с големите количества дрога може да му донесе между 2 и 8 години затвор и глоба между 5000 и 20 000 лева. 
Впрочем, въпреки крехките си 23 години, Деян е осъждан вече 2 пъти през 2011 и 2012 година - за кражба и фалшиви пари. Пробацията и условното наказание обаче не го стреснали и вероятно ще се сдобие с трета, по-сериозна присъда.
 Няма възоснова на какво да се предположи, че наркотиците са негови, че е искал да ги продава, нито че ако бъде пуснат от ареста, ще се укрие или извърши друго престъпление, посочи адвокатът му. И обърна внимание, че единственият негов отпечатък е открит върху брошура на хипермаркет, която се намирала до наркотиците. Но върху самите опаковки на дрогата нямало подобни следи. Прокуратурата обаче изтъкна, че вършеното от Деян е опасно и трябва да бъде вкаран в ареста за постоянно. Такова бе и мнението на Окръжния съд, но мярката може да се обжалва.