Такси „Дачия Логан“ изгоря напълно след умишлен палеж вчера призори пред бл.“Сърнена гора“ в кв. „Родина“. Косвена жертва на огнената разправа станал и паркиран срещу жълтата кола „Форд Фокус“.
По първоначални данни запалването е станало след счупване на прозореца на шофьорската врата в дачията, през който в купето е хвърлен коктейл „Молотов“. Дали това ще се окаже вярно, ще покаже по-задълбочена експертиза, казаха от полицията.
Собственикът на таксито Николай Николов, който живее на третия етаж във входа, пред който е станал пожарът, разказа пред „Утро“, че се събудил от силен гръм около 2.20 часа. После видял ярка светлина, а като погледнал през прозореца, установил, че таксито му е обзето от големи пламъци. След това се чул втори взрив, вероятно от гръмнала гума, колата тръгнала сама и след около 2 метра спряла във форда отпред, който за минути също бил обзет от буйни пламъци. 
След подаден сигнал на тел.112 на място пристигнали огнеборци от Втора противопожарна служба, които загасили огъня, но и двете коли вече стават единствено за скрап. Камерите на магазин „Пацони“, който е на метри от мястото на палежа, не са уловили злосторника и засега той е неизвестен.
За втори път ми палят такси за последните 13 месеца, тревожи се Николов, който от 16 години упражнява професията. Предната кола била „Хюндай“ и е била запалена през май миналата година на същото място.
И при двата инцидента до колите имаше захвърлени дебели прътове с дължина около метър. Сега полицаите ги иззеха да ги изследват за отпечатъци, но дали ще намерят вандала, не знам, допълни 47-годишният русенец.
Той недоумява на кого пречи и кой може да му подпали и двете коли, с които си изкарва прехраната. Категоричен е, че не е получавал никакви заплахи, няма и дрязги със съседи или с когото и да било. По думите му в този бранш водачите често си разменят остри думи в спорове за клиенти, но не вярва някой негов колега да стигне до подобна низост и да го остави без средства за изхранване на семейството му.
Изгорялата кола е застрахована, но ще се наложи да наема друг автомобил, за да продължа да работя, допълни Николов.