Състезателят на русенския клуб „Локомотив-Тончо Тодоров“ Александър Тодоров остана буквално на крачка от медалите при участието си на европейското първенство по спортна стрелба за юноши и девойки в естонската столица Талин. Александър се класира пети в надпреварата на 50 метра със свободен пистолет, като само малка грешка във финала му струваше мястото в призовата тройка. Парадоксалното е, че младият русенец участва в континенталния шампионат с оръжие, предоставено му от Германия, тъй като Българският стрелкови съюз не успя да го подсигури с пистолет. 
„Тази неприятна история се случва за втори път при участието на Александър в европейско първенство. Тудно мога да намеря думи, за да опиша болката и разочарованието си от отношението на съюза“, коментира пред „Утро“ личната треньорка на Тодоров - Севдалина Стоянова. 
Тя допълни, че се гордее с петото място на възпитаника си.
„Доказахме, че българската стрелба продължава да ражда талантливи състезатели. За да се развиват обаче, някой трябва да им помага и да покаже на дело, че стои зад тях. За съжаление ние не видяхте такава помощ от Българския стрелкови съюз“, завърши Стоянова.