Отлично се представиха двата отбора на Математическата гимназия на фестивала по LEGO роботика, който се проведе завчера в София. Във феста участваха 22 тима от цялата страна. Единият отбор на МГ TheForce включваше Никола Зангов, Петьо Недев, Пресиян Петев от 6 клас и Борис Пахомов и Йордан Йорданов от 7 клас завоюва второ място в програмата „Роботика за България“. Той се представи отлично в направленията „Робо дизайн“, „Отборна игра“, „Изследователски проект“. Тимът постигна четвърти резултат в изключително силна и напрегната надпревара в „Робо игра“.
Вторият отбор на МГ RoboTeam (Константин Георгиев, Ян Червинский и Мария Кирилова от 5 клас и Александра Василева и Александра Папазова от 6 клас) впечатли всички журита с креативността си и силния екип и заслужено спечели отличия в направленията „Робо дизайн“, „Отборна игра“, „Изследователски проект“.
Екипите бяха сформирани още през ноември миналата година, когато започна и подготовката им. Ментори на отборите са преподавателите по информатика и информационни технологии инж.Донка Симеонова и инж.Снежана Тодорова.