Над 1500 рокери и почитатели на железните коне с механични сърца от България, Румъния, Гърция и Сърбия се събраха през почивните дни край хижа „Приста“, където бе проведен 12 национален мотосъбор. Той бе организиран от русенския клуб „The Thunders“ с подкрепата на общината и бе посветен на убития от турски тир на пътя Русе-Бяла на връщане от рокерска сбирка секретар на клуб „The Thunders“ Ивайло Андреев. 
В началото на събора представители на пристигналите 12 мотоклуба направиха традиционната си почетна обиколка по централните русенски улици, а един от мотобратята - отец Георги от русенския храм „Свето Възнесение“, отслужи заупокойна молитва за Ивайло Андреев. След това ездачите на шумните машини пристъпиха към основните си занимания - състезание на стартови отсечки, демонстрации на майсторски техники на управление, най-различни забавления.
„Радвам се, че мотосъборът се радва на популярност и през тази година. Стадионът на хижа „Приста“ предлага всички необходими условия за спортни демонстрации и забавления“, каза кметът Пламен Стоилов на откриването на събора.