На 25 юни 2016 г., събота, в Русе ще се проведе Информационен ден на Сдружение „Болните от болестта на Бехтерев“ като част от кампанията „Сега вече знаете!“. Домакин ще бъде библиотека „Любен Кравелов“, а началото е определено за 10 часа.
Заболяването е автоимунно и „предпочита“ млади хора до 35 годишна възраст. Симптомите му трудно се разпознават, докато не станат видими. Ако не вие, ваш близък може да има честа болка в гърба, която се усилва в покой и се облекчава при движение; сутрешна скованост, която продължава повече от 30 минути; често изпотяване вечер. Елате или насочете вашите близки да дойдат, да чуят и да се консултират безплатно, призовават организаторите.
По време на семинарната част до обед участниците ще имат възможност да научат за новите решения, свързани със заболяването, и административните промени. Ще се срещнат с хора, които са носители на заболяването и техни близки. Защото когато не си сам, е по-лесно.
Във втората част на деня са предвидени безплатни консултации с ревматолог, психолог и/ или юрист. За целта е необходимо желаещите да се запишат предварително. Важно е да се отбележи, че консултациите с ревматолог са предвидени за хора без диагноза, но с близка симптоматика.  
Повече за симптомите можете да прочете на www.spondylitisbg.org 
За посещение на лекционната част не е необходимо предварително записване.
За записване за консултация: [email protected] или телефон 0899 19 64 05, за контакт: Полина Илиева