Става въпрос за случайно деяние, тъй като Чавдар Г. не е могъл да предположи, че на пътя ще му изникне пешеходка и ще я прегази, затова и той е невинен за смъртта й. Тази версия изтъкна пред Апелативния съд във Велико Търново адвокатът на 51-годишния шофьор с 32 години стаж зад волана и поиска присъдата му от 2 години условно с 4 години изпитателен срок, както и 2 години без право да шофира да бъде отменена, а той - оправдан. На този етап обаче тя бе потвърдена от втори съдебен състав и остава още една възможна инстанция - Върховният касационен съд.
До инцидента се стигна на 2 януари 2014 година около 11 часа. Тогава разнасящият стока по магазините с бус „Фолксваген Крафтер“ тръгнал да излиза на заден от задънената ул.“Панайот Хитов“. Не видял обаче, че по пътното платно с гръб към движещия се бавно и безшумно бус върви 79-годишната Василка Ш. Грешката му била, че не помолил съпругата си, която пътувала с него, да слезе и да му сигнализира за опасности по улицата. Докато кара назад, Чавдар блъснал жената, тя паднала и той минал през нея. Усетил, че става нещо и слязъл, но не видял нищо, тъй като тялото било под буса. Затова потеглил отново и след като повторно усетил неравност, отново слязъл да провери какво става. Тогава вече се натъкнал на премазаната жена. 
Произшествието е станало към 11 часа и е нормално в този час, макар и през зимата, по улиците да има хора, респективно пешеходци и подсъдимият е имал задължение да ги запази, като осигури безопасност на движението си на заден ход. Това не е могъл да стори чрез двете странични огледала за обратно виждане. Прегазването на пешеходката с фатални последици е нямало да се случи, ако е изпълнил изцяло задълженията си и е осигурил някой, който да му сигнализира за опасности, категоричен бе в мотивите си апелативният съд и потвърди условната му присъда.