Днес, 17.06.2016 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски за причиняване на средна телесна повреда на пешеходец при реализиране на пътно-транспортно произшествие (ПТП)– престъпление по чл. 343, ал.1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс. Това съобщиха отпресцентъра на Прокуратурата.До привличането на Миховски като обвиняем се стигна, след като на 08.02.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета му като народен представител от ПП ГЕРБ. Искането бе във връзка с проверка на СГП за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при транспортно произшествие. 

Главният прокурор сезира Народното събрание на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи НС е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършеното от народния представител престъпление от общ характер – чл. 343, ал. 1, б. „Б“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. 

На 02.10.2015 г. около 19.50 часа в гр. Троян при кръстовище между ул. „Васил Левски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, Иван Миховски управлявал л.а. "Мерцедес С 350“ с посока на движение от центъра на Троян към град Ловеч. По същото време в Троян, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходката М. Т. Достигайки кръстовището , тя предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. 

Миховски обаче не намалил скоростта на движение на автомобила и блъснал жената. Така той по непредпазливост й причинил средна телесна повреда, като пострадалата е била с трайно затруднение на движението на десния крак за срок не по-малък от 2-3 месеца при обичаен ход на възстановителния процес. 

Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство - дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат, а именно 0.48 промила на хиляда. На Иван Миховски е съставен акт за установяване на административно нарушение от 02.10.2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.