Съвсем скоро ще бъде обявена обществена поръчка за проектирането и реконструкцията на кръстовището на улица „Потсдам“ с „Професор Михаил Арнаудов“, за което в капиталовата програма на общината за тази година са заложени 450 000 лева. Идеята е поетапно до 4 години цялата улица да бъде обновена, като ще се започне с най-невралгичната точка. Така значително ще се облекчи натовареният трафик и ще се подобри транспортното обслужване в района на Източна промишлена зона. Ако няма обжалвания по обществената поръчка, се очаква строителството да започне още през август. Това съобщи за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков, като обясни, че са предвидени две платна с по две ленти, както и тротоари от двете страни. Съществуващото трасе на ул. „Потсдам“ в участъка на кръстовището е с платно за движение 7 метра, двата тротоара са с широчина съответно по 3 и 2 метра, като има и свободна площ от южната част на улицата 24 м. 
Освен това ще се изгради ново отводняване и ще се постави ново осветление. Ще се проектира и светофарна уредба за регулиране на движението в кръстовището.
Както „Утро“ писа, във връзка с предстоящата реконструкця на сесията през март общинските съветници решиха южната част на „Потсдам“, която е определена за платена зона с решение на Общинския съвет от 2012, да отпадне като такава.