Георги Кременлиев, Стефан Митев и Васил Шопов ще играят за „Дунав“ в първенството на Първа лига. Със Спас Георгиев, за чието привличане „Утро“ вече писа, новите попълнения стават четири. Всички те подписаха договори за две години.
В същото време се водят преговори с поне още трима футболисти, обясниха на пресконференция вчера президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков.
„Няма смисъл да назоваваме сега каквито и да било имена, за да не провокираме интереса на конкурентите. Когато пристигне нов играч, ще ви съобщим веднага“, заявиха старши треньорът Веселин Великов и Ивайло Петков. 
Д-р Симеонов представи и новите хора в треньорския щаб - Пламен Донев и Игнат Младенов. 
Доколкото научи „Утро“, Младенов може би ще е със статута на Донев - човекът с лиценза. Известният в близкото минало футболист на „Дунав“ притежава задължителната според изискванията на БФС за треньор на вратарите квалификационна степен „А“. Младият му колега Любо Петков все още няма такъв ценз, така че най-вероятно в тимовия лист ще бъде вписвано името на Младенов.
Не се знае обаче дали ролята на Пламен Донев и Игнат Младенов ще е само декоративна, защото и двамата се появиха вчера в спортни екипи като за тренировка.
Първото преди сезона занимание на Градския стадион започна в 18 часа, като старши треньорът Веселин Великов изведе на терена всички момчета от „стария“ тим без освободените Радосвет Христов, Йордан Димитров, Георги Чакъров и Николай Парнаров.
„Новата екипировка вече е налице, скоро клубът ще се сдобие и с нов автобус“, разкри д-р Симеон Симеонов.
Той добави, че вярва в потенциала на представителния отбор да се представи достойно в първенството на Първа лига. 
„Казвам не само защото съм наясно с възможностите на другите отбори. Имаме тим, който ще се справи добре в Първа лига“, подчерта президентът на клуба.