Лирическа трагедия в стила на древногръцката класика, но с аромат на кинолента от средата на миналия век - на такова необичайно артистично пиршество канят в операта в петък. Тогава от 19 ч ще се състои премиерата на монооперата „Човешкият глас“ на Франсис Пуленк по пиесата на Жан Кокто. Любителите на енигматичния и в същото време по френски изящен в простотата си Кокто знаят, че в неговата пиеса героинята за последно говори по телефона със своя любим, който я е напуснал. 
В режисьорската версия на Пламен Бейков ролята на изоставената Тя се изпълнява от... Георгиос Филаделфевс! Тенорът ще влезе в кожата на мъж, изоставен от своя партньор, като при това по-голямата част от партиите ще изпълни с контратеноровия си глас. Поддържам своя фалцет и отдавна подозирах, че ще му намеря приложение, каза Филаделфевс, като издаде, че това ще бъде и неговото сбогуване с този „детски фалцет“. 
Той изказа на глас своята мечта да изпее тази роля, а аз имах куража да приема предизвикателството да режисирам това поредно за Русе първо по рода си събитие, каза Бейков, за когото режисьорската роля е също дебютна. Русенското представление ще бъде „обрамчено“ от една от частите на „Стабат Матер“ на Пуленк, в която солистка ще бъде Даниела Караиванова.
Ние каним публиката в една стая, за да отваряме пред тях нашите емоции като кутии, надяваме се да им бъде интересно, добави атинянинът, който е солист в Русенската опера. 
Второто представление на „Човешкият глас“ ще бъде в Русе на 5 юли, рождения ден на Жан Кокто. След това екипът се надява да има възможност да го покаже на сцената на театър „Сфумато“ и във фестивала на моноспектаклите.