Бурна, дива и необуздана ревност, която обаче е била безпричинна, е мотивът на 22-годишния Славомир Стоичков да отвлече и да опита да убие любимата си Невена, след като отнел със сила колата на тяхна обща позната. Това посочи в пледоарията си прокуратурата и поиска младият мъж да бъде наказан с 15 години затвор за тежкото посегателство върху момичето.
Състав на Русенския окръжен съд призна младежа за виновен и за трите престъпления, но го осъди на общо 12 години затвор и 8 години без право да шофира. Отделно ще трябва да плати на жертвата си 20 000 лева обезщетение за причинения физически и психически тормоз. А след като тежката присъда бе произнесена, белезниците щракнаха на ръцете на Славомир и той светкавично бе отведен в ареста, макар досега да бе под парична гаранция. Причината - тъй като наказанието му е солено, има предпоставки да се опита да избяга. Присъдата е само на първа инстанция и със сигурност ще се обжалва.
Случаят, досущ като сценарий на холивудски филм, започна от Търговище, откъдето са бившите гаджета Славомир и Невена, и приключи в къща за гости в Писанец. През юни 2015 година, след няма и 4-месечна връзка, двамата вече имали тежки скандали, живеели ту заедно, ту поотделно, а родителите им били категорично против техните взаимоотношения. Причината - Невена имала дете от предишния си приятел, а животът бил пред Славомир, който трябвало да създаде свое семейство. Затова накрая двамата се виждали в необитаемата вила на бабата на момчето. 
Така станало и на 9 юни, когато според обвинението романтичното им отбиване до къщата било съпроводено с понесена от Невена порция бой. Впоследствие двойката се срещнала с тяхната обща приятелка и братовчедка на Славомир Милица, която била стресната от кръвта и раните по 24-годишната Невена, на която  Славомир й наредил да каже, че просто е паднала и подсилил думите си с пореден удар.
Милица усетила, че двойката е в разгара на пореден конфликт и опитала да ги раздели, като излъгала, че детето на Невена плаче и трябва час по-скоро да се прибира при него. Славомир обаче не я пуснал. Не се съгласил и с намеренията на Милица да закара Невена до дома й, качил се в караното от братовчедка си „Ауди А3“ и настоял той да седне зад волана. Момичето не давало, но изнервеният младеж започнал да върти кормилото в различни посоки, дърпал ръчната спирачка и от страх да не стане катастрофа, Милица отстъпила. Тогава Славомир заявил, че ще убие Невена, а след това ще приключи и със себе си, само Милица не трябвало да се притеснява, тъй като щяла да живее.
Междувременно и двете момичета били свирепо налагани, но без насилникът да види, Милица направила знак с ръка на седнал на пейка младеж да звънне на полицията. Докато обикалял около Търговище, Славомир бил умоляван от заложничките си да ги върне в града. Милица дори тръгнала да бяга, но била настигната от братовчед си и замерена с камък по крака. Впоследствие той я върнал пред блока й, но продължил с нейната кола към Писанец.
Така случката стигнала до майката на Славомир, която му се обадила и казала, че полицията ги търси. Но вместо да се стресне, младежът изхвърлил телефона си, за да не бъде проследен.
В Цар Калоян купил 1-литрово шише уиски, стигнал в района на Писанския мост и казал на Невена, че ще  скочат с нея от моста. За да изпълни намеренията си, той тръгнал да се засилва, но се забил в черен път, а като натиснал педала на газта до долу, колата се ударила, започнала да пуши и напълно блокирала. Тогава двамата тръгнали да търсят място, където да преспят и така се оказали в къща за гости в Писанец.
Часовете насаме успокоили разгневения младеж, но истинският екшън дошъл на следващия ден. Тогава Славомир разбрал от майка си, че полицаите са по петите му и го търсят за кражба на автомобил, както и за отвличане. Малко по-късно пред хотелчето спрели две коли. Тогава озлобеното изражение се появило отново на лицето на Славомир, започнал да си гризе ноктите, както правел в напрегнати ситуации, и казал на Невена „Сега стана тя!“ и „Край, всичко свърши“. Малко по-късно момичето почувствало силна болка в гърдите. Оказало се, че младежът е взел нож с 16.5-сантиметрово острие, с което намушкал любимата си. Последвали няколко серии наръгвания, на които момичето успяло да се противопостави, а пробожданията поели ръцете й. И тъй като отново предвкусвала фаталния край, решила да скочи през прозореца, макар че височината била близо 3.5 метра.
Последвала спешна операция за спасяване на живота на похитената млада майка, която и до днес казва, че не се е възстановила от преживяното. Затова и поиска бившият й любим да бъде осъден справедливо, както и да й плати 50 000 лева обезщетение. След като Невена скочила, Славомир започнал да прави опити да се самоубие, за което са показателни над 60-те одрасквания по китките му, както и десетките намушквания по тялото му. Цялата стая била в кръв. Малко по-късно обаче се предал на дошлите на място полицаи.
Славомир е склонен към насилие и автоагресия, щом иска да наложи своите възгледи и желания. Докато Невена е податлива на манипулации и е имала типичното поведение на жертва, която е нямала изход и се е съобразявала с поведението на насилника. Затова и месец след инцидента тя е била накарана да даде различни показания пред разследващите, с които да оневини Славомир, но по-късно се е отказала от тях, посочи прокуратурата. Обвинението изтъкна още, че младата жена е жива благодарение на защитните си реакции и опити да се предпази от размахвания пред очите й нож. А едно от най-правилните й решения е било да скочи през прозореца, за да не отнесе фатален удар. Впрочем докато се обърнала да се хвърли от 325 сантиметра височина, Славомир продължавал да я мушка с ножа в кръста и гърба. Опитите на нападателя й да си пререже вените пък бе определен от прокуратурата като начин да предизвика съжаление у полицаите.
Недоумение буди как може да се насъбере толкова много злоба и агресия у един 22-годишен млад мъж, изтъкна обвинението.
Самият Славомир бе категоричен, че никога не се е опитвал да нарани Невена, камо ли да я убива. Никога не е мислил, нито тръгвал и да я отвлича. Според него обвиненията били силно преувеличени, а реално не се било случило нищо кой знае какво. Тези негови разсъждения бяха приети като цинични от страна на обвинението.
Според защитата на младия похитител той е напълно невинен по всички обвинения. Нараняванията по Невена не били от намушквания с нож, а се получили при падането й от 3.5 метра, докато се порязала на саксия и винкел. Отделно не била отвлечена, тъй като двамата със Славомир искали да се усамотят и да изчистят отношенията си, а Милица само им пречела. Суматохата била излишно създадена от дошлите 19 полицаи, които се въоръжили с лопата, метална щанга и различни подръчни материали и самите те внесли паника у младежите.
Впрочем делото вчера бе на прага на ново отлагане, тъй като двама от тримата адвокати на Славомир, включително и неговата майка, не се явиха в съдебна зала. Причината - жената претърпяла операция и се лекува, а другият му защитник е настанен в Александровска болница заради бъбречни проблеми. Затова всички, дори прокуратурата и частното обвинение, видяха предпоставки делото да се отложи, тъй като са накърнени правата на Славомир. Съдът обаче излезе със своя собствена позиция и заяви, че процесът ще продължи. По-късно бяха отхвърлени различни искания за разпит на допълнителни свидетели.