29-годишният професионален шофьор Йовчо К. призна, че е причинил тежка катастрофа, при която е загинал човек и така делото срещу него протече по съкратения ред. Основната грешка на младия тираджия била, че докато прави завой навлязъл с товарния си „Мерцедес“ в насрещната лента и не реагирал навреме, нито се отдръпнал, макар да видял, че насреща му идва „Рено Мастер“. Катастрофата стана на 8 юни 2015 година на третокласен път между Сеново и Просторно.
Въпреки че Йовчо се движил с няма и 70 км/ч и имал добра видимост, между двата автомобила настъпил челен удар. При сблъсъка водачът на реното Несрин Х. изхвърчал в канавката и починал на място, а бусът се обърнал извън пътя. 
Данни по делото сочат, че Йовчо е познавал добре маршрута и правел редовно курсове по него. Вероятно във фаталния ден е бил разконцентриран или уморен, а вина може да има и обратният вираж на завоя и храстите, които правят участъка по-тесен.
Прокуратурата поиска тираджията да бъде наказан с 4 години, които заради самопризнанията да се намалят на 2 година и 8 месеца условно с 5-годишен изпитателен срок. В крайна сметка съдът го наказа с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок като, му отне шофьорската книжка за 1 година и половина. Присъдата може да се обжалва.