Щека на тролейбус счупи носа и се заби в лявото око на кондуктор на автобус при нелепа злополука вчера следобед на бул.“Трети март“. До 19 часа снощи все още не беше ясно дали 18-годишният Аднан И. ще запази зрeнието си, но според колегата му зад волана, който е бил най-близо до него по време на инцидента, има такива шансове.

Инцидентът е станал малко след 16 часа на последната спирка на булеварда преди завоя за тролейбусната фирма „ЕГГЕД“. Тролеят спрял за нощуване и ватманката Галя Николова, с 35 години стаж зад гърба си, започнала да сваля щеките. В това време дошъл забързан автобус №16 на фирма „Шанс 99“, чийто шофьор вероятно не е преценил добре обстановката и дясната щека пробола като във филм на ужасите предното му стъкло и се забила в лявото око на кондуктора, който седял на предната седалка.
„Бях зад тролея и държах въжето. Профуча автобусът и всичко отнесе. Несъобразена дистанция, несъобразена скорост“, каза Николова
След подаден сигнал на тел.112 в 16.16 часа на място пристигнали екип на Първо РПУ и линейка, която откарала Аднан в болницата.
„Никога досега не се е случвало подобно нещо в практиката ми. Момчето беше назначено за кондуктор само преди два дни, молим се да се възстанови и да няма последствия за него“, каза за „Утро“ управителят на „Шанс 99“ Виолета Илиева.