Силните порои в понеделник, придружени с градушки, гръмотевици и силен вятър, превърнаха улиците на много места в областта в буйни реки и на много места асфалтът бе изкъртен. Част от селата имаха и проблеми с електрозахранването, а покрай това и със сигнала на мобилните оператори. Унищожени градини и реколта и частично залети мази бяха сред останалите поражения в някои от общините. Още вчера обаче ситуацията напълно се нормализира, всичко беше изчистено, като остана само да се изчислява стойността на нанесените щети. 
В Русе единствените поражения след изсипалия се дъжд са паднало дърво до розариума в Парка на младежта, както и разпилените заграждения по велоалите. Още сутринта преди началото на работния ден всичко вече бе събрано и подредено.
Пропаднали улици и пътища има в боровските села Екзарх Йосиф и Батин, а във Волово по една от улиците има няколко залети къщи от придошла голяма водна маса. Живеещите там обаче имат обещанието на кмета на Борово Валентин Великов, че отсечката ще бъде засипана с фракция.
Наводнена е и къща в Стърмен, в която са пратени спасители от беленската пожарна.
Селата в община Иваново са разположени по поречието на река Русенски Лом и географското положение е такова, че при всеки силен дъжд се обръща асфалта по някои улици. Всичко вече е разчистено, включително и улиците в Червен, където удари градушка с размер на орех, увери кметът на Иваново Георги Миланов, като допълни, че няма информация за наводнени къщи. 
В община Две могили по-сериозни са щетите в самия град, като също има отнесен асфалт и се е появило свлачище в турската махала, където преминава и стълб 20 киловолта. Отблокиран е пътят към Пепелина, който беше затворен заради интензивния дъжд. В понеделник вечер за два часа селата в общината останаха без ток, заради което има и изгърмели телевизори. Обходено е навсякъде, изготвяме доклад към областния управител Стефко Бурджиев с искане за помощ, каза кметът на Две могили Божидар Борисов. 
Сравнително малки са щетите във Ветово, като единствено в Смирненски има изкъртен асфалт, а в Писанец натрупани наноси, кал и пясък. Изсипалият се силен дъжд в Сливо поле пък доведе до частично съборени жита и ечемик. В община Бяла е имало частични проблеми с ел.захранването, но още в понеделник вечер то е възстановено, а в община Ценово няма засегнати населени места.

27.2 литра дъжд на квадрат
за един час в Русе

27.2 литра дъжд на квадратен метър се изляха за един час в понеделник вечерта, а свлякла се земна маса от пороя на пътя за Свищов затвори за неопределено време отсечката Вардим-Новград. Екипи пожарникари от Бяла и Свищов са организирали отводняване на участъка, но ситуацията остава критична заради високите подпочвени води.
В резултат на пороя от 19.25 часа на тел.112 в пожарната са получени шест сигнала през пет минути за помощ от закъсали в огромни локви шофьори. Едно повикване е имало и заради наводнение в търговски център „Роял“, но до идването на спасителите водата се била оттекла. До бл.302 в „Чародейка“ спасители от пожарната са отстранили паднало от силния вятър дърво. С клони и листа са били посипани още улиците „Искър“ и „Чипровци“ до бар „Жорела“, които също са премахнати.  
Общо от 14.20 часа в понеделник до полунощ засеченото количество дъжд в Русе е 35.2 литра на квадратен метър.
Днес дъждът спира навсякъде и ще напече слънце, което ще вдигне температурите в събота и неделя до 36 градуса на сянка. Това ще е и началото на истинското лято.