Непознати за региона политически страсти се разгарят във Ветово. Една от най-малките и скромни общини в областта е разтърсена от скандала между кмета Георги Георгиев и съперника му на вота, впоследствие избран за председател на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед. Между двамата тече съдебен спор за изборния резултат, заради който Русенският административен съд бе принуден да брои бюлетините от 10 изборни секции, а след това упражнение постанови, че резултатът е равен и трябва да се проведат нови избори. Решението обаче очаквано е обжалвано от Мехмед пред Върховния административен съд и се чака неговото произнасяне.
Междувременно кадърът на ДПС твърди, че е обект на злепоставяне и дори на физическа атака. 
Разбрах, че на входа на сградата на община Ветово, където е поставено информационно табло, се върти видеоклип с мое участие, заснет на 31 октомври, ден преди балотажа, по време на ромски рожден ден в Червена вода. На него е записано как играя кючек, като видеото тече с увеличен звук и посреща влизащите в общината. Отидох на място, където се натъкнах на група младежи от временната заетост, които бяха там, за да създават масовост, сякаш нещо се случва. Оказа се, че видеото е пуснато от заместник-кмета Исмаил Селим.  Не знам защо беше пуснат този клип пред входа на общината - за да се рекламират моите майсторски умения в танците ли? Защото освен кючек, със същия успех танцувам хора и спортни танци. Това чалга дискотека ли е или общинска сграда, запита Мехмед Мехмед.
Малко по-късно, към 16.30 часа в сряда следобед, се засякох с кмета Георгиев. Той ми заяви да не спирам на служебния паркинг на общината иначе щял да ми напука гумите. Впоследствие ми каза да спра да ръкомахам, защото щял да ми забие два шамара. Тогава аз си продължих по пътя, но с периферното си зрение видях как някой посяга, удря ме, при което очилата ми изхвърчаха на 3-4 метра. Докато се огледам и съвзема Георгиев вече беше влязъл в общината, продължи разказа на влезлия в политиката лекар.
Потърсен за коментар Георги Георгиев предпочете да запази мълчание и заяви, че „не иска да коментира нечий фарс“.
Ще цитирам само какъв коментар чух случайно от гражданин, който попита риторично „Какво ли още ще направи някой, за да седне на един стол?!“, коментира за „Утро“ Георгиев. Кметът бе категоричен, че при каквито и да е данни за сблъсъци и удар има компетентни институции, а по време на течащо разследване не е удачно да се коментират подробности.