Футболистите на „Дунав“ ще се съберат днес на Градския стадион за първа тренировка преди новия сезон на Първа лига. Тя ще започне от 18 часа, а от 16.30 часа старши треньорът Веселин Великов ще представи новите попълнения.
Първият новодошъл и подписал договор с русенския клуб е крилото Спас Георгиев. 23-годишният старозагорец е юноша на „Славия“. В „А“ група е с 30 мача и един гол. Отива под наем в „Монтана“, а оттам в „Добруджа“. За отбора от Добрич записва 38 мача и два гола. 
През последния сезон се мъчи по терените на Шотландия като собственост на втородивизионния „Ливингстън“. За този отбор има едва 8 мача с общо 210 минути през есента на 2015 година. После е пратен под наем в третодивизионния „Албиън Роувърс“ /12 срещи и 817 минути/. Договорът му с „Ливингстън“ изтича и шотландците не му предлагат нов.
Другите очаквания са, както вече подсказа през миналата седмица изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков, на тренировката да се появят футболисти, излезли от Русе преди няколко години. Най-вероятно се имаха предвид юношите на „Литекс“ Александър Конов и Георги Минчев. И двамата обаче се включиха вчера в първата тренировка на новия ЦСКА. Старши треньорът на „армейците“ Христо Янев стартира лагера в Тетевен с 30 души - 23 от тях са нови! 
Двама нови треньори подписаха официални договори с ФК „Дунав“.
Първият е слабо известният в Русе Пламен Донев. Той е бивш футболист и наставник на „Светкавица“, като дори изведе търговищкия тим до „А“ група преди няколко години. Както „Утро“ пръв съобщи, той ще се води старши треньор, тъй като притежава нужния лиценз, но на кормилото ще бъде Веско Великов. 
Вторият наставник Игнат Младенов е по-познат на местните любители на футбола. Бившият вратар е част от най-успешното дунавско поколение, победило италианския „Рома“ в мач от турнира за Купата на УЕФА през 1975 г. Играл е и за „Етър“ Велико Търново. След това е бил треньор и ръководител в „Дунав“ и в още няколко отбора в града и региона. Младенов вече работи веднъж преди години с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. С него треньорите стават петима - освен него в щаба са Донев /само на пейката/, Веселин Великов, Людмил Киров, Любомир Петков!