Учреденият в понеделник вечерта нов баскетболен клуб ще бъде регистриран в съда като „Дунав-Русе-2016“, научи утро от бизнесмена Младен Ганчев. Ганчев бе основен инициатор по съхраняване на този спорт в Русе и свикването на общо събрание. Днес той и негови съмишленици ще дадат пресконференция, на която ще обяснят какво смятат да предприемат като първи мерки за развитие на баскетбола в Русе. 
„Управителният съвет ще е от трима души с тенденция да бъде разширен до 5-членен състав. Едно от имената в него определено ще предизвика изненада. Сред учредителите също има интересни личности, доста добре познати на широката русенска общественост“, каза Ганчев пред „Утро“ с уговорката, че не би искал да говори повече преди пресконференцията днес.
Както първи писа нашият вестник, новият клуб ще се грижи за школата както в мъжкото, така и в женското й направление. Сигурното е, че мъжкият тим ще участва отново с млади играчи в шампионата на „А“ група.
Евентуалното сформиране на женски тим обаче би било истинска сензация, тъй като в Русе просто няма състезателки, готови да играят дори средняшка роля в елита. Освен това по-опитните баскетболистки като Зорница Костова и Цветомира Шаренкапова ще защитават от есента цветовете на други отбори. 
Не се знае накъде ще тръгнат Деляна Коева, Маргарита Илиева, Вили Крачолова. Ако останат в Русе и се рискува с момичета от школата, по принцип може и да се стъкми някакъв що-годе приличен тим.