Българската тенис федерация ще създаде попечителски фонд за подпомагане на родните ни таланти в този спорт, предаде репортер на БГНЕС. На нарочна пресконференция, на която присъстваха председателят на фонда Весела Лечева, ген. секретар на БФТ Катерина Генова, както членове фонда г-н Лъчезар Танев и проф. Генчо Начев, бяха разкрити подробности около инициатива, която ще помогне на младите ни надежди в тениса.

„Целта на създадения попечителския фонд е набиране на средства за финансиране на дейности, програми и проекти, свързани с развитието на млади таланти в сферата на тениса”, заяви Лечева. - Стипендии, пътувания по чужбина, всички видове участия в турнири – индивидуални и отборни, всички онези дейности, които не са финансирани от Министерството на младежта и спорта. Една от основните мисии на спортните организации е създаване на продукт, чрез който да се набират средства, както и възможности за популяризирането на съответния спорт и за подпомагане на различни каузи и програми”, сподели още тя.

Лечева разкри, че за фонда ще бъде създаден обществен съвет, който да консултира неговата дейност. Членове на този съвет ще бъдат известни експерти и специалисти в областта на спорта и в частност тениса, бизнеса и медиите. Тяхната основна мисия ще бъде да организира и популяризира дейността на фонда, да организира благотворителни събития, състезания, с цел набиране на средства за попълване на фонда. Също така ще бъдат изработени критерии и правила, по които ще бъдат финансирани проектите за подпомагането на младите ни състезатели.