Поредно дело за телефонни измами изкара на показ русенските корени на наглите престъпления. От обвинението на районната прокуратура в Чирпан срещу 28-годишния Костадин Т. става ясно, че получените със заблуда пари мулето е носило до точно набелязани места, които често били в Русе. Кой обаче ги е вземал, все още е въпрос без отговор.
Младият мъж е обвинен за участието си в 5 телефонни измами през април и май 2015 година, от които източил 10 644 лева.
Всичко започнало, когато в края на март на мобилния му телефон се обадил неизвестен на разследването човек, който се представил за негов роднина от Плевен, с когото бегло се познавали. Той обяснил, че работи за фирма, която се занимавала с поставянето на дограма и климатици и търсела да наеме търговски представители в областите Стара Загора, Хасково и Пловдив, за да сключват сделки с клиенти и фирми. Така Костадин се съгласил да работи за тях. 
Първа в капана попаднала 78-годишна пенсионерка от Сливен, на която непознат, представил се за неин внук, поискал пари за задържани на митницата климатици. Жената изтеглила 3180 лева от банката и ги харизала на изпратения куриер Костадин. След като получил парите, търговският представител получил инструкции да ги остави под тухла до пътен знак на кръстовище край Русе. При следваща аналогична измама Костадин получил указания да остави заработените измамно 3000 лева под камък, близо до кош за смет в Русе. Подобни инструкции водели куриера и до странни места във Варна. 
Куриерът е признал за стореното и предстои да се сдобие с присъда.