Електрическо апаратче против комари, включено в контакт, запали лятна кухня на къща в Червен. С леки обгаряния е собственичката на дома.
Сигнал за обгорена жена при пожар в селото е получен на тел.112 в 17 часа в събота. Към мястото се е отправил един противопожарен автомобил от Две могили, полицейски екип и линейка. След потушаване на пламъците къщата е спасена, но в лятната кухня има значителни щети. Стопанката е обгоряла леко по ръцете и главата, докато се е опитвала да гаси пламъците с вода. Раните й са обработени на място от екип на Спешна помощ. Причината за огъня е дал на късо контакт в лятната кухня, в който бил включен апарат срещу комари.
Собствениците на къщата живеели в Русе и ходели в Червен само през уикендите. В събота следобед те пристигнали в къщата, завили бушоните и се хванали да работят в градината в двора. В това време пламъците тръгнали и докато семейството ги забележи, те вече били обхванали постройката.
Голям проблем за придвижване на противопожарните автомобили в малките населени места и по вилните зони в Русе се оказват тесните улички, които са обрасли с храсти и дървета, каза вчера за „Утро“ директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов. Клоните на дърветата често чупят страничните огледала на спецавтомобилите, което в пълна сила важи за вилната зона в местността Левента, където улиците дори не се виждат от клони и храсти. Това изключително много затруднява екипите да стигнат навреме до горяща вила и комисар Павлов се надява, че ще се вземат мерки за почистване на растителността. Друг проблем в малките села и по вилните зони е липсата на хидранти, откъдето огнеборците да вземат вода, ако се наложи.