Много потребители продължават да критикуват водещите производители за това, че не им предлагат възможност да разполагат със смартфони, чиито батерии се сменят, за да могат да поставят други и така да увеличават техния капацитет. Един от най-добрите начини да предпазите своето устройство от проследяване е да активирането на неговия "Airplane" режим, но също така има и по-лесна опция как да гарантирате поверителността на личните си данни. Премахването на SIM картата няма да сложи край на изпращането на сигнали до GPS клетките на мобилните оператори, което пак ще позволи на даден човек да види къде се намирате, предаде PhoneArena, цитирано от digital.bg.

Оказва се, че най-сигурният начин да се предпазите от различни заплахи като вируси и зловреден софтуер не е свързан с изключването на смартфонa или инсталирането на допълнителен софтуер. Вместо това най-доброто решение за вас е просто да премахнете батерията му, което не би позволило на друг човек да проследи и види местоположението ви на картата от разстояние. На пръв поглед това решение вероятно ви звучи странно, но спирането на електрическият му заряд означава, че няма как правилно да работят всичките му компоненти като GPS чипове и сензори.

Taка с този елементарен трик можете да сте сигурни, че няма как някой външен човек да проследи локацията ви, независимо какви методи и усъвършенствани програми използва, за да го направи. От своя страна това пък се превръща и в поредната причина за това колко търсени сред потребителите са смартфоните със сменяеми батерии, като ги правят в още по-важен фактор при избора на нов модел. Въпросната информация може да ви е много полезна особено, ако се интересувате от опцията скоро да си купите ново устройство, което освен бърза скорост на работа да предлага и висока степен на сигурност.