След дълги години недоволство, че регистрациите на автомобили в КАТ са обсебени от специализирани фирми, които не допускат нормални граждани да пречат на „бизнеса“ им, е направена първа стъпка за смяна на този порочен модел.
Полицай въвежда ред при регистрациите на коли в КАТ от две седмици, потвърди директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов. Всеки ден на пункта за печатане на документи дежури униформен служител, който следи за спазване на забраната един човек да регистрира по няколко автомобила.
В акцията е включена и Икономическа полиция, която периодично проверява истинността на документите за регистрация на автомобили. Досега нередности не са засечени, посочи Атанасов.
Крайно време беше така наречените регистратори да се изтласкат от КАТ и русенци спокойно да регистрират колите си, а не да чакат с дни, коментира за „Утро“ Атанасов. По думите му акцията ще върви, докато хората се научат да спазват правилото един човек да може да регистрира един автомобил. След това ще се правят изненадващи проверки.