Европейското първенство по футбол стартира снощи с мача Франция-Румъния. „Утро“ попита бивши русенски футболисти и сегашни треньори какво очакват от шампионата като класиране, на кои отбори симпатизират и ще станем ли свидетели на изненадващи резултати.
Димитър Димитров-Кулеманс, председател на Областния футболен съвет: 1. Мисля, че най-добре композираният като качество на играчите е отборът на Белгия. 2. Симпатизирам на белгийците. 3. Изненадата може да е тимът на Румъния, който има на скамейката прекрасен треньор като генерал Ангел Йорданеску.
Мариян Тодоров, шампион с „Литекс, бивш играч на други български водещи отбори, сега треньор в школата на „Дунав“: 1. Германия винаги играе за първото място, независимо в каква форма се намира този отбор. 2. Като зрител и фен се надявам, че Италия ще бъде един от тимовете с претенции за титлата. 3. Не мога да бъда конкретен, но изненадите ще са повече от една. 
Борислав Богомилов, бивш играч на „Дунав“, старши треньор на „Марисан“: 1. Франция има домакинско предимство и по тази причина е със най-сериозни шансове за титлата. 2. Отборът, когото харесвам не от вчера, е Германия. 3. Не, не очаквам никакви изнедани.
Драгомир Григоров, бивш играч на „Дунав“ и „Раковски“, шеф на детско-юношеската школа във ФК „Дунав“: 1. Знаците са налице, че най-близо на теория до титлата е отборът на Франция. 2. Белгия изглежда много интересен и конкурентен тим с изпъкналите в английското първенство звезди. Белгийците са отборът на моите предпочитания. 3. Изненади? Важното е да станем свидетели на хубав футбол, но си давам сметка, че много от основните футболисти на водещите отбори са изтощени от мачовете в големите клубни първенства на Европа.
Мартин Цирков, бивш футболист на „Дунав“, треньор в школа „Дракончета“ към ФК „Дунав“: 1. Везните накрая като че отново ще наклонят в полза на бойката Германия. 2. Винаги съм бил и ще остана фен на Италия. Това е моят отбор! 3. Ако избухне изненада, тя ще е с автор тима на Хърватска. Много гъвкав, умен и непредсказуем отбор!