Отиде си един истински българин. Загубих един приятел в личен план. Бяхме много близки приятели. Винаги съм разчитал на него и той на мен. Това заяви певецът и музикант Михаил Белчев.

Десетки граждани се събраха във фоайето на Народния театър, за да се сбогуват с поета Евтим Евтимов. На поклонението присъстваха много музиканти, свързани с българската естрада, за която Евтимов десетилетия е писал лирически текстове. “Важно е да си отговорен пред това, което пишеш, защото го слягаш в устата на човек, който го изпява и поемаш риска или да го възвишиш или да го свалиш долу на земята. Нашата цел, на пишещите изпята поезия е да вдигнем хората малко над земята, а наблюдавам и слушам неща, които са доста небългарски, допълни Белчев.

Етиен Леви разказа, че са работили съвместно не толкова във вокална група “Трик”, а няколко пъти заедно са били жури на “Златния кестен”. “Бай Евтим беше уникален човек и всички сме вземали пример от него - как трябва да се отнасяме към труда на колегите си. Това е един голям човек, един колос, от който можем само да черпим сила и да се учим.

Съжалявам, че си отиде, имаше още какво да научим от него, а имаше и какво още да даде. Но това е търкалото на живота - всеки се ражда и си отива, важното е какво остава след него, а Евтим Евтимов е оставил много.

Красимир Гюлмезов от дует “Шик” заяви, че Евтим Евтимов освен гениален автор, когото всички в страната познават, ми беше и много близък приятел. В тях съм ходил много пъти. Той беше невероятна личност. Една лоша дума не съм чул да казва за някого. Много пъти сме били заедно и по фестивали и по конкурси. Ще ни липсва, безспорно. Ще остане с гениалните си песни.