Шестима роднини, пръснати из цяла България и стигнали дори ширините на Гърция, стигнаха до съд за кражба, извършена още през юли 2010 година.
До престъплението се стигнало, след като родата се събрала в Русе, но от дума на дума станало ясно, че част от фамилията е без пукнат лев и няма как да се прибере дори до дома си в Шабла. Веднага изникнала идеята как финансовата дупка да се запълни - като се окраде близкият магазин за кабели и ел.материали. Изчакали среднощната тъмнина и тишина, след което видели отворен прозорец на склада, през който двама от мъжете се шмугнали. Започнали да грабят от рафтовете, на които били наредени ролките с кабели, подавали ги през прозореца на трите жени отвън, които ги пъхали в найлонови чували. Така отмъкнали общо 40 ролки с навити близо 5.5 километра кабели на стойност над 4600 лева. След удара се качили на такси и отишли в Касева чешма. Там на спокойствие започнали да обгарят проводниците, за да се докопат до медта. На следващия ден издали около 130 килограма мед, а в замяна им платили 884 лева. При ревизия на 8 юли в магазина зейнала липсата.
В крайна сметка след затлаченото разследване близо 6 години след кражбата шестимата успешно стигнаха до подсъдимата скамейка. Четирима от апашите чуха по половин година условни наказания с 3-годишен изпитателен срок, а един - 1 година условно. Шестият член на групата бе оправдан. Присъдите могат да се обжалват.