56 електронни презентации на тема „Нека разкажем на света за българските обекти на ЮНЕСКО“ и 7 литературни творби на тема „Наследството на Сребърна“ бяха прегледани и оценени от жури на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/. Конкурсите бяха обявени по повод 60-годишнината от българското членство в Организацията на обединените нации за образование, наука и култура - ЮНЕСКО. В надпреварата участие взеха ученици от Русе, Силистра, Дулово, Исперих, Разград, София, Варна и  Велико Търново.  
Поощрителна награда бе присъдена на група ученици от СОУ „Христо Ботев“ в Русе, които са разработили презентации за всички български обекти на ЮНЕСКО, за самата организация и нематериалното наследство. 
Победители в литературния конкурс станаха Радостина Димитрова от СОУ „Възраждане“ и Иван Иванов от СОУЕЕ „Св.св. Константин-Кирил Философ“. На второ място бяха класирани ученичките от Английска гимназия „Гео Милев“ Силвена Петрова и Михаела Георгиева. 
От конкурса за електронна презентация второ и трето място завоюваха възпитаничките на СОУЕЕ Пресияна Бойчева и Йоана Йорданова. А специалната награда на екоинспекцията отиде за Жанина Милкова, също ученичка в СОУЕЕ.