Служител в русенска охранителна фирма ударил две водки и няколко бири и тръгнал да се прибира с колата си. По пътя обаче се забил в тролейбусен стълб и направил черна комбинация 3 в 1 - отнемане на книжката, уволнение от работа и изправяне пред съд.
В събота в 19.45 часа на тел.112 се получил сигнал за блъсната „Тойота Ярис“ в стълб на кръстовището бул.“Скобелев“-“Николаевска“. На място екип на КАТ изяснил, че колата със софийска регистрация е собственост на охранителна фирма. 33-годишният й водач П.И. бил тестван с дрегер, на чийто дисплей се изписали 2.31 промила. След това шофьорът бил пратен в болницата за преглед на натъртеното си лице и за кръвен анализ. Изяснено е, че каращият с превишена скорост пиян шофьор не успял ва вземе ляв завой и приключил пътуването в отсрещния стълб.
Пиян шофьор на същата възраст е катастрофирал аналогично в стълб, но от електрическата мрежа в Ценово. С.А. от Пловдив бил на гости в селото и се почерпил стабилно, но като тръгнал с пежото си, стигнал само до непреодолимото бетонно препятствие. Дрегерът отчел 2.55 промила, а пловдивчанинът не дал кръв за изследване, защото вероятно промилите са щели да бъдат повече, смятат разследващи.