Присъда от 19 години затвор чу вчера на първа инстанция от петчленен състав на Русенския окръжен съд 49-годишният Джелил Ахмедов. Пет пъти осъжданият рецидивист бе задържан, след като на 19 август 2015 година кръвта му кипнала и скочил с юмруци върху пияния до несвяст Пламен Гаев. Причината - неприятелят му се самопоканил в необитаема къща на ул.“Тетово“ до Жабешкото, която Джелил смятал за своя и не допускал външни лица. Всъщност имотът е на преместили се в Бургас хора, които не подозирали, че ще станат жертва на клошари и домът им ще бъде нагло присвоен. Самият Пламен бил на ръба на алкохолно отравяне. Концентрацията на 5.05 промила в кръвта му би убила всеки човек, който не е пристрастен към чашката. Заради безпомощното си състояние той не можел нито да се отбранява, нито дори да реагира на ударите на Джелил.
Осъденият рецидивист ще трябва да плати 20 000 лева обезщетение на дъщерята на убития. Тя всъщност поиска 100 000 лева, но съдът прецени, че заслужава по-скромна компенсация. Присъдата най-вероятно ще се обжалва.
Тезата на самия Джелил и адвокатът му е, че той е  трябвало да наглежда имота и затова се изнервил, че две вечери поред заварва самонастанилия се Пламен. Затова му ударил 2 шамара и по един юмрук в гърдите и стомаха, след което около полунощ си тръгнал. А какво се е случило с Пламен, който е открит мъртъв на тротоара до къщата чак на сутринта - той не се наемал да предполага. Близките на Джелил Милен Б. и Туни М. обаче разказаха, че и те изяли тупаници от своя приятел за самоволията в къщата. Видели, че най-тежко е налаган Пламен, затова се върнали на следващия ден да проверят дали е добре. И след като осъзнали, че не може да говори, диша тежко и не може да ходи, го издърпали от къщата и го довлачили до тротоара, след което извикали полиция и спешна помощ.