Кампания за плащане на сметките за ток чрез директен дебит стартира „Енерго-Про Продажби“ от 1 юни 2016 г., съобщиха от компанията. Желаещите да спестят време, плащайки по удобен начин месечните си задължения, трябва единствено да заявят услугата в своята банка. Избралите директен дебит автоматично ще станат участници в томбола за iPhone 6S, 43-инчов LED телевизор, микровълнова фурна и 20 ваучера за покупка на техника на стойност 50 лева във верига хипермаркети.
Кампанията ще продължи до 15 октомври 2016 включително. В томболата ще участва всеки клиент на дружеството, който е пълнолетен, заявил е пред банка своето съгласие за плащане чрез директен дебит на сметката си за ток и няма просрочени задължения към електроснабдителното дружество. 
Наградите ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2016 г., на случаен принцип, в присъствието на нотариус. Условията за участие в кампанията и предвидените награди са публикувани на интернет страницата на компанията и са обявени в Центровете за обслужване на клиенти.
Едновременно с инициативата „Плащайте с директен дебит и спечелете“ ще протече и кампания за актуализация на клиентски данни, с която електроснабдителното дружество на Североизточна България се стреми да повиши качеството на услугите, които предлага на своите клиенти. Актуализацията на данните ще повиши ефективността на комуникацията между компанията и нейните клиенти, които ще могат по-бързо и навременно да получават информация относно забавяния в плащането на месечните сметки, текущи кампании и др.