Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков ще пътуват днес за София, където ще се проведе последно обсъждане на новия формат в първенството на „А“ група. Участие в сбирката ще вземат представители на всички клубове, които желаят отборите им да са част от елитния футболен ешелон. Окончателното решение на БФС за броя на тимовете и схемата по провеждане на шампионата ще бъде оповестено утре след закрито заседание на членовете на Изпълкома. 
Пратениците на клубовете ще обсъдят днес кой от вариантите ще е най-сполучлив за България - група с 12, 14 или 16 отбора. И трите са предложени от холандски експерти, които консултират БФС почти от началото на годината. Накрая участниците в сбирката ще гласуват, като резултатът от техния вот ще е само ориентир за вземане на решение от членовете на Изпълкома. Сигурното е едно - досегашната формула с 10 тима ще отпадне.
Другата важна тема е каква да бъде схемата на първенството. Очаква се първенството да се играе на три етапа - редовен сезон в пълен състав, раделяне на групата на две според класирането и накрая и плейофи са първите места и за спасяване от изпадане. Мотивите са, че така няма да има безсмислени мачове и интригата ще бъде жива до последно.
Другият съществен въпрос е дали ще бъде дадена зелена светлина за участие на поредния регистриран в съда ЦСКА. Не е и ясно какво ще стане с „Литекс“, въпреки че ловчанлии подадоха документи за елитната група. Любопитка са и претенциите за майсторски футбол на клубове като „Локомотив“ /Горна Оряховица“, „Нефтохимик“, „Септември“ /Симитли/ и др.