Над 80 млн. лв. са усвоени по проекти през мандата на предишния кмет на Бяла Кольо Келерджиев и не приемаме упреците, че това е некадърно управление. Това заяви председателят на общинската организация на БСП в Бяла Николай Стефанов, коментирайки откриването на пречиствателната станция в Бяла в четвъртък от Бойко Борисов. По време на церемонията премиерът похвали новоизбрания кмет Димитър Славов, че е спасил един опропастен по думите му проект и остро скастри предшественика му, че го е довел до задънена улица.
До края на мандата на Келерджиев бяха направени хоризонталната планировка, изкопните работи, полагането на ВиК тръбите и асфалтирането. Тъй като времето се влоши, беше поискана отсрочка за довършването на пречиствателната станция, като беше даден срок до 31 март тази година. 99% от пречиствателната станция, включително машини и съоръжения, бяха завършени през 2015 година, подчерта Стефанов.
По отношение на изказването на Борисов, че 20 млн. трябва да бъдат взети от пенсионерите, за да се довърши регионалното сметище, Стефанов коментира, че това е нелепо. Консорциум „Борово еко“ пое изграждането на сметището след обжалвания в Комисията за защита на конкуренцията и в съда. Работата започна през септември и ако Келерджиев беше преизбран, досега щяхме да сме направили сметището, смята беленският лидер на БСП.