Модни журнали от началото и от средата на миналия век показват фините силуети на изискани дамски облекла от миналото. Албуми са побрали пожълтели снимки, свидeтелства за завършен клас носят печата на „Практическо девическо професионално училище“. Школски дневници, медали и почетни плакети могат да се видят в изложбата, която разказва историята на едно от емблематичните русенски училища - днешната професионална гимназия „Недка Иван Лазарова“, която тази година отбелязва 120 години от създаването си. 
Документалната експозиция „120 години успешно учим и творим“ е подредена в зала „Добродетел“, която в гимназията бе възстановена преди две години. Сред най-интригуващите експонати е Златната книга на женското благотворително дружество „Добродетел“, което създава училището за момичетата в края на 19 век, а неговата сграда е довършена благодарение на щедрото дарение на известния тогава русенски търговец Иван Лазаров, превел за това 510 000 лв. 
Експозицията е част от богатата програма, с която гимназията ще отбележи своята 120-годишнина, каза директорката инж.Диана Иванова. И покани русенци и гостите на града да посетят изложбата и да се запознаят с благотворителните традиции на русенки.