Състезателите на „Юнак“ /Русе/ се представиха много силно на държавното първенство по свободна борба за мъже в Пловдив. В крайното отборно класиране клубът завърши втори само на точка след шампиона НСА.
Финалът на 57 килограма бе русенски. В него националът Георги Вангелов победи с 8:0 възпитаника на русенското спортно училище Стоян Цонев. 
Крум Чучуров /61/ завърши с бронз. Той надделя в малкия финал срещу Шукри Шукри от „Шумен“.
Борци на „Юнак“ сътвориха голямата сензация на 74 килограма. Пламен Киров, който не тренира редовно и влиза в залата колкото да поддържа форма от любов към борбата, победи в тази категория по точки носителя на олимпийска квота Георги Иванов и излезе на финала за титлата срещу друг русенски състезател - Мирослав Киров. Тук Миро Киров обаче вече не даде шанс на поуморения Пламен - технически туш! Георги Иванов се утеши с бронзов медал след победа с бърз технически туш срещу Христо Христов от „Руен“. 
Елина Васева направи само две схватки по пътя към  титлата в категория до 63 килограма. Елина победи за начало с лекота бургаска състезателка, а после надви без проблеми и младата националка от „Левски“ /София/ София Георгиева.