От няколко дни в Дунавската задруга на майсторите на художествените занаяти цари оживление и трескава работа. Майсторите изнасят нещата си от седемте ателиета и ги освобождават, тъй като започна основният ремонт. Кметът Пламен Стоилов бе обещал миналата есен да се обновят основно работилниците и общите помещения и ето че работата вече е в ход, каза председателят на задругата Татяна Колева. 
Предстои навсякъде подът да бъде облицован с гранитогрес, ще бъдат направени нови ВиК и електрически инсталации, фаянс и теракот ще обновят сервизните помещения. Предвижда се да бъдат боядисани таваните в ателиетата, по нов начин ще изглежда и „чардакът“, където майсторите показват във витрини своите творби. 
Очакванията са ремонтът да продължи до средата на месец юли. Някъде по това време би трябвало да започне работата по реконструкцията и обновяването и на другата сграда в двора на улица „Витоша“, която общината предостави за стопанисване и изграждане на културен център на дружество СИОНЕС. 
Надяваме се като приключи всичко, да можем не само да работим спокойно и творчески, но и да каним гости на изложби и други събития, с две думи - да оживим пространството, коментира Татяна Колева.