С няколко премиери ще зарадва ценителите предстоящото представяне на монооперата „Човешкият глас“ от Франсис Пуленк. Това ще стане на 17 юни от 19 ч на сцена „Опера-фоайе“. Постановката е на баса Пламен Бейков, за когото това е режисьорски дебют. А в централната роля, която според автора на пиесата, големия френски поет и драматург Жан Кокто    , е момиче, което се опитва по телефона да предизвика отново любовта на мъжа, с когото е живяло пет години, ще влезе солистът на Русенската опера Георгиос Филаделфевс. Така полифоничността на чувствата се подсилва от една идея повече драматизъм в раздялата на бивиште любовници. 
Смелият експеримент със смяната на персонажите е напълно в духа на неконвенционалните творби и на композитора Пуленк, написал монооперата като лирична трагедия през 1958 г., и на Жан Кокто, сътворил своята пиеса през 1930 г. Впрочем, това също е за първи път - мъж да пее тази партия в по принцип рядко изпълняваната опера. 
На пианото ще бъде Божена Петрова, а спектакълът се осъществява със специалното участие на сопраното Даниела Караиванова и вокалния квартет Лили Харизанова, Георги Ганчев, Искрен Рибчев, Пламен Бейков. 
Билети се продават от днес на касата на операта.