Дългогодишната ни теза, че Георгиев печели изборите във Ветово с манипулации се потвърди и от Административния съд. Затова занапред ще бъдем по-внимателни, за да бъде гласуването честно, а не властта да се узурпира с машинации. Това заяви в събота вечерта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който включи Русе в политическата си обиколка по областните градове. А решението на русенските административни съдии, което новоизбраният председател на партията на Доган коментира, е само на първа инстанция и според него действащият кмет на Ветово Георги Георгиев от местна коалиция „Бъдеще за всички“ и опонентът му от ДПС Мехмед Мехмед трябва отново да се явят на избори. Причината - събрали са абсолютно равен брой гласове - всеки по 3227 и затова победител няма. Спорът бе поведен от Мехмед, който твърди, че не е победен от Георгиев. Очаква се днес кандидатът на ДПС да свика пресконференция по темата.
Освен ветовските политически бури Карадайъ се изказа остро по отношение на бившия си съпартиец Лютви Местан без обаче да назовава името му.
Някои хора, отделени от нашата партия, се опитват да внушат, че имат някаква сила. След майските събития в Джебел обаче всички сме свидетели, че тях ги няма. А всички видяхме и, че на обявеното от тях събитие в Медовец полицаите бяха повече от хората. Балонът, а може би и гумата, им се спука, коментира Карадайъ, като визира отбелязването на възродителния процес в Джебел и Медовец, където ДПС и партията на Местан ДОСТ се оказаха рамо до рамо, макар и във вражеска позиция.
Опитът на медиите да чуят името на вероятния кандидат за президент, който ДПС ще подкрепи, стана повод Карадайъ да заяви, че действително предстоят избори и то най-различни. С което за пореден път намекна, че настоява за предсрочни парламентарни избори.
ДПС е готова за избори. Тя е стабилна и консолидирана организация, а избирателите 27 години не объркаха ментетата, посочи още Карадайъ.